woensdag 22 september 2010

Circo Circolo, is hét festival voor Circustheater, van 22 tot en met 31 oktober


Circo Circolo is hét internationale festival voor Circustheater in Nederland en presenteert de internationale ontwikkelingen in het nieuwe circus. Circustheater kenmerkt zich door de integratie van traditionele circusacts als jongleren en acrobatiek met moderne dans, muziek, vormgeving en theater  tot totaalvoorstellingen. In het nieuwe circus wordt niet gewerkt met dieren. Circo Circolo is tevens een plek waar jeugdcircussen en jong talent zich kunen presenteren.

Circo Circolo vindt plaats op het sfeervolle landgoed Velder tussen Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het grote open veld dit landgoed wordt ingericht met een bonte verzameling van grote en kleine circustenten. Vanzelfsprekend zijn de tenten vooral bedoeld voor voorstellingen en presentaties, maar zij lenen zich ook voor workshops, lezingen en debatten.
Alle tenten zijn comfortabel verwarmd.

Meer dan 60 oorstellingen
Dagelijks - van 22 tot en met 31 oktober -zijn er tussen 13.30 en 22.00 uur meerdere voorstellingen te zien, te beginnen met die van Nederlandse jeugdcircussen. Het hoofdprogramma van het festival wordt gevormd door toonaangevende gezelschappen uit de hele wereld.
Circo Circolo programmeert meer dan 60 voorstellingen van zo’n 20 verschillende gezelschappen. In de middag ligt de nadruk op familievoorstellingen.

Ontmoetingsplaats voor professionals
Circo Circolo is een ontmoetingsplaats voor professionals die zich met Circustheater bezighouden. Dat zijn professionele circusartiesten, studenten, begeleiders van jeugdcircussen, maar ook programmeurs van theaters en festivals. Via een aantal workshops en seminars kunnen zij zich verder ontwikkelen.

Uitgebreide informatie vindt u op http://www.circocircolo.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten