maandag 6 september 2010

Pemiere TENT in Almere Haven

Op zaterdag 4 september trad de nieuwe circusgroep TENT voor het eerst op in Nederland. De mensen van Tent studeerden in het voorjaar af aan de 'Dans och Cirkushögskolan' in Stockholm. Sindsdien werkten ze hard aan hun eerste voorstelling: LOOP. Waar steeds meer acts de nadruk leggen op grappen en grollen concentreert Tent zich op techniek en vakmanschap. Daarvan laten ze dan ook fenomenale staaltjes zien.

Tent bestaat uit drie dames en drie heren. In de voorstelling - die bestaat uit parterre acrobatiek en jongleernummers - werken ze als compleet ensemble, als duo's en solo. Het aardige is, dat alle zes, ook in de ensemblenummers, herkenbaar blijven als individuen.
De focus van de voorstelling ligt helemaal bij de technische kant van de nummers. De aankleding van het speelvlak is uiterst sober: een vierkante witte vloer met een klein grijs podium, alle overige attributen zijn wit. De kleding is even strak: een zwarte broek of legging, ieder heeft daarop zijn eigen kleur top.

De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten. Dat is 25 minuten genieten. Je merkt aan het publiek dat het zich gaandeweg de voorstelling steeds meer laat meeslepen. Is het applaus na de eerste nummers nog aarzelend en afwachtend, na een paar minuten wordt het steeds guller. Het slopapplaus is zelfs ovationeel.
Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de voorstelling in Almere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten