dinsdag 21 september 2010

Frits Huffnagel spreekstalmeester in Nichtencircus

In de Paradijsvogeltent bij Strand West in Amsterdam is van 23 t/m 26 september het Nichtencircus te zien. De vele artiesten die optreden hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal homo.
De reptielendompteur, de jongleur, de dansers en muzikanten, en de spreekstalmeester. Er is één uitzondering: de assistent van de homogoochelaar is niet lesbisch. De goochelaar is wel gevraagd om eens een man als assistent te nemen, maar hij werkt altijd met dezelfde vrouw.
Het Nichtencircus wordt gepresenteerd door de flamboyante politicus Frits Huffnagel. Hij ruilt zijn politieke leventje vier dagen in voor een bestaan als 'dikke deur'.

Jan Klaassen uit de kast
Het Nichtencircus is een initiatief van Wim Peeters van Casablanca en een vriend van hem, Richard van de Crommert. ‘Een’ vriend, want Wim is niet homo. Richard wel. Wim vertelt dat het tegenviel om homoartiesten te vinden. “Het is lastig om uit te vinden wie homo is. En sommigen wilden niet meedoen omdat ze niet het stempel ‘homo’ willen krijgen.” Niet alleen de artiesten, maar ook de poppenkast werd aangepast aan de show. Wim: “Jan Klaassen verlaat Katrijn omdat hij verliefd is op de politieagent die altijd achter ze aan zit.”

Optreden Eurovisie Songfestival

Klapper op de vuurpijl is het popduo Euroband, dat 2 jaar geleden IJsland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met het nummer This Is My Life. Of zij homo zijn weet Wim niet zeker, “maar als Richard ze leuk vindt, zijn ze dat vast.”

Afsluiten met Nichtenbal
Het circus treedt op van 23 t/m 26 september om 20 uur. De voorstelling is niet goedkoop: een kaartje kost 60 euro. Daarvoor krijg je wel gratis bitterballen en een glas champagne. En na afloop toegang tot het Nichtenbal met DJ Raf van homocafé Prik. Reserveren kan door een mail te sturen naar reserveren@nichtencircus.nl of door Wim Peeters te bellen op 06 5105 3604. Ook voor niet-homo’s!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten